intro

Kedves Barátunk!

 
image one

LYONESS

 

Örömmel értesítünk, hogy végre megérkezett boltunkba a Lyoness kártyaolvasó terminál. Végre jöhetsz vásárolni a kártyával! Ha még nincs kártyád, weboldalunkon tájékozódhatsz a kártya előnyeiről. Munkatársaink díjmentesen regisztrálni tudnak és a kártya néhány napon belül megérkezik. A kártyát webes rendeléseknél is használhatod, ha a megjegyzés rovatba beírod a kártyaszámod! (Ha nem kérsz kiszállítást, rendelésed a kistarcsai bolt mellett immár Zuglóban is átveheted!)

Bővebben a LYONESS előnyeiről >>


Megjött a tavasz!

 

Nyílik a sóska, jön a medvehagyma és lassan hozzájutunk a kerti vagy bolti frissárukhoz. Búcsúztassuk a telet egy jó adag egészséges mákos gubával. Tomango receptje nagy sikert aratott, ezért megosztjuk veled is.

 

MÁKOS GUBA

  • Növényi tejpor (pl. kukorica, hajdina stb.) – fél csésze
  • Méz – ízlés szerint, de pl. 2 nagy evőkanál
  • Darált mák – szabadon, bátran
  • Kifli – Kornspitz pl. a TESCO-ból elég jó, de lehet bármilyen magos, teljes őrlésű vagy sima kifli is
  • Vanília vagy vanília aroma
  • Víz

 A növényi tejport felengedem kevés forró vízzel, hozzáadom a mézet és összekeverem, amíg a méz fel nem oldódik. A kifliket karikákra vágva hozzáadom, majd a mákot és a vanília aromát is. Elkeverem és hozzáadok még annyi forró vizet, hogy se túl lucskos, se túl száraz ne legyen a kifli. 2 perc elkészíteni, 1 perc fogyasztani!

Tipp: a megfelelő állagot úgy érhetjük el, ha az átázott kiflikarikák mellett marad néhány félszáraz is. Ezek később átveszik a nedvességet a többitől, és így minden egyensúlyba kerül.

Tejporok a Veganeten: KLIKK >>

image two
break