NEWSTART – REST – PIHENÉS


A pihenés szerepe az új életmódban!


A megfelelő mennyiségű alvás és pihenés, a gyakori testmozgás a szellemi és testi egészség alapfeltétele.

Az élénk testmozgás is jelenthet pihenést annak, aki hosszú órákig tartó szellemi tevékenységben kimerült, vagy nyugodt időtöltést azoknak, akik megerőltető munkától fizikailag fáradtak.
Az elégedett és vidám elme egészség a testnek és megújulás a léleknek.
 
Pihenés az életért

A pihenés ideje alatt töltődik fel a test energiával. Gyógyító hatása is van. Heveny gyulladások – mint például tüdőgyulladás, influlenza, sőt még a közönséges meg-fázás is a pihenés hatására gyorsabban javul.

 
Ritmus, ami feltölt

Az egészség megőrzése érdekében egyensúlyt kell tartanunk a munka és a regene-rálódás között. A test minden egyes sejtje a munka és pihenés körforgását követi. A szív példájával, szemléltethetjük legjobban a kettő közötti egyensúlyt. Minden összehúzódást (systole) egy rövid nyugalmi periódus (diastole) követ. Egy egész-séges szív kb. 1/10 másodpercig van az összehúzódás periódusában, majd a má-sodperc további részében pihen. Ez idő alatt telítődik a szív oxigénnel és tápanya-gokkal, ami lehetővé teszi a további hatékony működést. A test minden szerve ezt a periódust követi.

 

• Szánj időt a pihenésre!

• Figyelj oda a kimerültség jeleire,
amelyeket szervezeted küld számodra!

• Tervezz közös időtöltést családoddal
és barátaiddal!

 
Az elegendő  mennyiségű pihenés is hozzájárul az örömtelibb élethez.


 
A tökéletes egészség érdekében szívünk reménnyel, szeretettel és örömmel legyen tele. A test és az értelem harmóniája és erőinek egészséges műkö-dése boldogságot hoz.
 
A bátorság, a remény, a hit, a megértés és a szeretet érzése óvja az egész-séget és meghosszabbítja az életet.


Kosár  

A Kosár üres

Szállítás 0 Ft‎
Összesen 0 Ft‎

Megrendelés

PrestaShop Modules

Facebook Like Box